medisch-cosmetische behandelingen

Special peelings (voor vrouwen en mannen)

Special peelings

Een peeling doet wonderen bij een vale of grauwe huid. Het is een methode om de huid de verbeteren door een dun laagje van de opperhuid te verwijderen.
U raakt dode of beschadigde huidcellen kwijt en deze worden vervangen
door gezonde, nieuwe huidcellen. Oneffenheden worden minder zichtbaar,
de huid wordt gestimuleerd en u ziet er jonger uit.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor peelings en u kunt uw wensen
en mogelijkheden bespreken met de schoonheidsspecialiste.

Microdermabrasie (huidverbetering)

Microdermabrasie

De microdermabrasie behandeling is een mechanische peeling van de huid met zuivere micro kwarts kristallen. Deze worden onder vacuümdruk tegen de huid geblazen en afgezogen, zodat dode huidcellen worden afgevoerd. De microkristallen zijn chemisch niet actief waardoor er geen neveneffecten kunnen ontstaan. De behandeling is geschikt voor alle huidkleuren en huidtypen. Door het
effect van de vacuümmethode (verbetering van de doorbloeding) wordt
het helingsproces versneld.

Direct resultaat
Microdermabrasie geeft al na één behandeling een zichtbaar resultaat!
De mooiste resultaten krijgt u als u microdermabrasie combineert met mesotherapie.

Acne behandeling

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Samenspel van huidtherapeut, huisarts, medisch specialist en patiënt

Patiënten die veel en langdurig last hebben van acne, zijn vaak zowel bij een huisarts of medisch specialist als bij een huidtherapeut onder behandeling. De huisarts of medisch specialist kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de huidtherapeut. De huidtherapeut kan uw huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de huidtherapeut problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens. Een actieve bijdrage van de patiënt is een voorwaarde om iedere vorm van behandeling te doen slagen en aan zelfvertrouwen te winnen. Wilt u weten wat u kunt doen om acne te verminderen? Wij geven u graag advies!

Acnetherapie kan onder meer bestaan uit:

  • manuele reiniging van de huid.
  • dieptereiniging van de huid met behulp van medische/chemische peelings.
  • licht- en lasertherapie.
  • camouflagetherapie.
  • littekentherapie.
  • adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens.


Dieptereiniging van de huid
Acne ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van huidporiën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Met behulp van peelings verwijdert de huidtherapeut de dode en losse huidcellen zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Als de huid regelmatig gepeeld wordt, zullen mee-eters of comedonen – zoals de talgophopingen genoemd worden – minder snel ontstaan. Bovendien wordt de huidvernieuwing door het afvoeren van dode huidcellen gestimuleerd.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering

In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). 

Duurzaam ontharen (IPL)

IPL Ontharen

IPL (Intense Pulse Light) is een vrijwel pijnloze manier van ontharen. Bij de IPL-techniek worden sterke lichtflitsen “afgevuurd” op de te behandelen huid. Hierbij wordt energie afgegeven aan de huid. Deze energie wordt vervolgens via de te verwijderen haren getransporteerd naar het haarzakje. Het haarzakje wordt verwarmd, waardoor er geen nieuwe haren meer uitgroeien. De IPL-behandelingen vormen een uitstekend blijvend alternatief voor scheren, harsen en epileren.

Een kuur bestaat uit 6 tot 8 behandelingen (met een tussenpoos van 5 tot 6 weken) en daarnaast komt u nog één keer per jaar terug voor een nabehandeling.
IPL ontharen is geschikt voor vrouwen en mannen.

Wat is IPL?
IPL ontharen is een defnitieve manier van ontharen waarbij een soort flitslamp meerdere lichtpulsen achter elkaar geeft met verschillende golflengtes, er is dus sprake van een breed spectrum aan licht. Deze flitslamp produceert golflengtes tussen de 550 en 1200 nanometer. De energie wordt in een fractie van een seconde vrijgegeven, waardoor het haarzakje wordt vernietigd, maar het omliggende weefsel wordt ontzien. Met IPL kan een groot gebied tegelijk worden behandeld. De behandeling kan daarnaast goed worden ingesteld op huidtype en huidkleur door de mogelijkheid om verschillende golflengtes te gebruiken.

Naaldloze mesotherapie (huidverbetering)

Naaldloze mesotherapie

Bij naaldloze mesotherapie worden actieve werkstoffen in de diepere huidlagen ingebracht. Het wordt met veel succes gebruikt in de strijd tegen o.a. huidveroudering (anti-aging), en cellulite. Rimpels rond ogen en mond kunnen bijvoorbeeld worden verminderd. Contourverbetering is het resultaat.
Het is geschikt voor mannen en vrouwen en het is een goed alternatief voor het gebruik van injecties: er komen geen naalden aan te pas.

Koud laser

Koud laser

Koud Laser is een pijnloze behandeling, zonder injecties, waarbij een speciaal geprepareerd hyaluronzuur in combinatie met infrarood koud laser wordt ingebracht. Deze methode wordt succesvol toegepast bij acne, herpes, eczeem, huidschilfers, allergie, psoriasis, neurodermitis, oedeem en bloeduitstortingen.
Koud laser stimuleert de microcirculatie en versnelt de collageenproductie.

Nannic

Nannic

NANNIC biedt een productlijn met eerlijke, actieve en innovatieve cosmetica. Het gaat om cosmetische producten die zijn samengesteld uit actieve bestanddelen, waardoor een maximale werking en een zichtbaar resultaat worden gegarandeerd. Alle producten zijn dermatologisch getest en de resultaten zijn medisch bewezen.

Bij de zichtbare huidverjonging wordt gebruik gemaakt van medisch bewezen, veilige en professionele radiofrequentie apparatuur.
Deze pulserende radiogolven penetreren gemakkelijk tot in de diepere huidlagen, het vetweefsel en de onderliggende spieren, zonder daarbij de opperhuid te beschadigen. Door de combinatie van elektromagnetische energie met doeltreffende werkzame stoffen die een cel-identieke basis bevatten, zijn we in staat collageen en elastine daadwerkelijk te activeren. U huid herstelt, rimpels verminderen zichtbaar, de huid herwint haar stevigheid en verdere huidveroudering wordt sterk afgeremd. Coaguleren is een techniek waarbij huidweefsel wordt weggebrand, bijvoorbeeld bij couperose, fibromen, of kleine verhevenheden.

Couperose

Couperose

Couperose is een toename van de kleine bloedvaatjes in de huid. Het is ongevaarlijk, maar wel vervelend, zeker als je last hebt van couperose in het gezicht. Met elektrocoagulatie is het vaak mogelijk de haarvaatjes dicht te branden. Dit geeft prachtige resultaten. Het gebruik van de juiste producten (zacht en zeepvrij) en make-up (camouflage) kan het probleem ook verminderen.
Onze schoonheidsspecialistes adviseren u graag.

Injectables

Injectables

Injectables zijn grofweg in twee groepen in te delen: rimpelvuIlers (hyaluronzuur) en botox. Een rimpelvuller of filler werkt anders dan botox. Fillers vullen rimpels op; botox ontspant de spieren in het gelaat, doordat het elektrisch signaal naar de spieren gestopt wordt. Botox wordt voornamelijk gebruikt voor kraaienpootjes, frons- en voorhoofdslijnen. Zowel fillers als botox worden gebruikt voor het verjongen van het gezicht. Ze kunnen ook na elkaar worden gebruikt.

De werkzaamheid van beide producten is tijdelijk, en na een bepaalde periode dient de behandeling herhaald te worden. Drs. Casper van Waveren, esthetisch arts en fleboloog, is voor de injectables verbonden aan Cosmo Beauty Center Kralingen. Of hij samen met u kiest voor fillers of botox is ook afhankelijk van uw leeftijd, of u rookt of niet, de diepte van de rimpels enz.

U kunt een afspraak maken met hem via het telefoonnummer van ons
Beauty Center, 010 - 272 20 14 of via onderstaand formulier.

Prijslijst medisch-cosmetische behandelingen

Duurzaam ontharen (IPL)
• Bovenlip € 40,00
• Bakkebaarden € 60,00
• Kin € 40,00
• Hele gezicht € 120,00
• Oksels € 60,00
• Bikini line klein € 60,00
• Bikini line groot € 70,00
• Bikini line helemaal € 80,00
• Bikini line klein + oksels € 110,00
• Bikini line groot + oksels € 120,00
• Onderarmen € 130,00
• Hele armen € 180,00
• Onderbenen € 150,00
• Onderbenen + bikini + oksels € 225,00
• Bovenbenen € 175,00
• Achterkant bovenbenen € 110,00
• Hele benen excl. bikini line € 250,00
• Hele benen incl. bikini line € 275,00
• Hele benen incl. bikini + oksels € 300,00
• Rug € 210,00
• Schouders en rug € 225,00
• String line € 70,00
• Borst man € 120,00
• Buik € 100,00

Facials uitbreidingen
• Microdermabrasie - anti-aging € 27,50
• Mesotherapie - voeding/anti-aging € 39,50
• Koudlaser - herstellen/anti-aging € 35,00
• VPL Skin rejuvination - energie/anti-aging € 49,50
• Dermapen (micro needling) 1 module € 65,00
• Dermapen (micro needling) 2 modules € 90,00

© 2016 Cosmo Beauty center in Kralingen

Delen